*****  Teater Grobs fine perspektiv fortjener fem stjerner - POV International


*****  Sexpol er en vanvittigt flot visuel oplevelse - Kulturtid


*****  SEXPOL er en helt vildt god fortælling - KOP Kultur


****    En rigtig god historie formfuldendt iscenesat - Berlingske Tidende


****    Et helstøbt og sansemættet univers, der elegant understøtter den dramatiske fortælling. - IScene


****    En smuk oplevelse - Frederiksborgs Amts Avis


****    Allerede på vej hjem i toget var jeg i gang at google alle de spændende personer - Scenekanten


****    En visuel orgasme - Sceneblog


****    Underskøn at skue og raffineret i sin stilisering af både form og farve. Et på alle måder veldrejet teaterstykke - Information


          SEXPOL er en imponerende visuelt smuk og sansemættet forestilling - En tur i Kulturland


****    Sexpol efterlod mig tilfredsstillet, nysgerrig på historien, samt eftertænksom i forhold til nogle af livets store spørgsmål.


SEXPOL er Teater Stuks anden forestilling. Vi har premiere på Teater Grob d. 31 august 2018 og premiere på Aalborg Teater d. 1. oktober 2018. Vi glæder os. 


SEXPOL handler om gruppen Sexpol med WILHELM REICH i front. Sexpol startede den første seksuelle revolution i Danmark i 1933. De arbejdede for et samfund, hvor der ikke er nogen adskillelse mellem seksualitet og kærlighed, og hvor kønnene er ligestillet. De kæmpede for kvinders ret til fri abort, startede illegale abortklinikker, skrev seksualoplysningssange på salmevers, eksperimenterede med deres seksualitet og byggede maskiner, som med stråling kunne påvirke kroppens balance og tilføre den samme energi, som man får, når man oplever en orgasme.  Deres både ulovlige og provokerende aktiviteter blev mødt med meget stor modstand, og vores historie slutter med SEXPOLs undergang.


Forestillingen SEXPOL tager udgangspunkt i den påstand, at vi lever i et parallelsamfund til tiden før anden verdenskrig, efterdønningerne af den økonomiske krise, fascismen der endnu engang vinder frem i Europa, og den bølge af nypuritanisme, som vi har oplevet i Danmark gennem de seneste år.

Det er forholdet mellem samfund og individ, der interesserer os, hvordan et helt samfund kan indrette sig efter én virkelighedsopfattelse, der foregiver at være sandheden og dermed udelukker alle andre måder at opfatte verden på.


Dramatiker Lærke Sanderhoff

Instruktør Nicolei Faber

Scenograf Christian Albrechtsen

Lysdesign Mathias Hersland

Lyddesign Asger Kuhdal


Medvirkende: Kasper Leisner, Solvej Kyung-Sook Christiansen, Helle Fagralid, Morten Brovn, Jens Gotthelf

og Kathrine Høj Andersen


Sexpol er en co-produktion mellem Teater Stuk, Teater Grob og Aalborg Teater.


SEXPOL er produceret med tilskud fra:
 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Knud Højgaards Fond, Jorcks Fond, Spar Nord Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Beckett Fonden og Lund/Bugge Fonden. Manuskriptet er udviklet med støtte fra Dramafronten.


Så kan Teater Stuk præsentere tre små podcasts om vores forestilling SEXPOL, det er virkelige mennesker det handler om og vi har forsøgt at komme dem lidt nærmere gennem en række interviews. Tak til skuespillerforbundet for støtte og til de spændende mennesker vi har talt med.

Forestillingsbilleder og portrætter: Emilia Therese


Kasper Leisner spiller Reich


Kathrine Høj Andersen spiller Jo


Helle Fragralid spiller Bodil


Morten Brovn spiller Tage


Jens Gottehelf spiller Lauenbach


Solvej Kyung-Sook Christiansen spiller Ellen

Jo Jacobsen fra gruppen 'Sexpol' skrev i 1930'erne seksualoplysningssange for børn på kendte melodier. Her fortolker nonnekoret fra Aalborg Teaters 'The Sound of Music' sangene i et arrangement af Kapelmester Søren Hansen :D


Forestillingen 'Sexpol' er frit fiktionaliseret over virkelige begivenheder og spillede på Teater Grob og Aalborg Teater. Forestillingen er produceret af Teater Stuk, Teater Grob og Aalborg Teater.


Nonnekoret: Margrethe Manley, Lisbeth Kjærulff, Laura Kold